Kodeklubben Videre

Meld deg på Kodeklubben Videre: Programmer din egen App for Android og i Micro:bit. Passer best fra 4.klasse og oppover for de som har fulgt minst to kurs i koding tidligere. Nybegynnere i koding bør ta kurs i Kodeklubben Junior først.

Micro:bit er en liten datamaskin på ett kretskort som er utviklet for utdanningsformål (http://microbit.org/no/). Vi vil programmere micro:bit med et tekstbasert programmeringsspråk som heter MicroPython, men det vil også være mulighet for å bruke et blokk-basert programmeringspråk som ligner på Scratch. Vi vil kombinere koding av micro:bit med å bygge en robot eller et instrument som kan brukes sammen med micro:bit.

Thunkable er et programmeringsmiljø som brukes for å lage apps til Android-telefoner og nettbrett. For å lage apps med Thunkable bygger man sammen klosser på samme måte som i Scratch. Det er derfor en fordel med erfaring fra Scratch før du begynner med dette.

Sted: Sørum Rådhus, Sørumsand, (møterom i kjelleren)
Tid: Ca. annenhver fredag 17:30-19:30.
Første kurs: fredag 18. januar
Siste kurs: f
redag 14. juni (avslutning)

De som ønsker å være med melder seg på og betaler en avgift for medlemskap og kurs. De blir da automatisk medlem i Kodeklubben Sørumsand for det halvåret. 

Planlagte kursdatoer for våren 2019  (kan endres etter nærmere varsel):

 

Fredag 11 januar
Fredag 25 januar
Fredag 8 februar
Fredag 8 mars
Fredag 22 mars
Fredag 5 april
Fredag 3. mai
Fredag 25 mai
Fredag 7 juni

Anbefalt forberedelse før første kurs:

1: Sjekk at nettsidene https://www.microbit.org/no/code/ ,  http://python.microbit.org/v/1 og  https://makecode.microbit.org/# fungerer i nettleseren på PC-en. Oppgrader nettleseren om nødvendig.

Legg gjerne inn et bokmerke for  https://www.microbit.org/no/code/ i nettleseren på forhånd.

Kodeklubben har noen PC-er til utlån. Gi beskjed ved påmeldingen hvis du eventuelt trenger låne-PC.

Meld fra på spond om du ikke kan komme en kveld, slik at vi alltid vet hvor mange som kommer. Om det ikke er nok instruktører en kveld skal det være rom for å avlyse. Det kan også forekomme endringer i kursplanen, det blir i så fall annonsert på facebook og spond

Ønsker du å delta som instruktør? Send melding til styret@sorumkoder.no. Instruerer du på minst 4 av  9 kurs har barna dine prioritet til kursene.

Disse kursene er vår kjerneaktivitet. Ønsker du å bidra med en «event» eller har forslag til flere aktiviteter eller kurs, ikke nøl med å engasjere deg!