LAN Party Påsken 2018

Hele natta fra lørdag til søndag første helga i påskeferien var 44 barn og ungdom samlet i Bingsfosshallen for å utforske dataspill og ny digital teknologi i fellesskap. Minecraft, Roblox, Overwatch og Fortnite ble spilt hele natta og deltakerne fikk prøve VR-briller og 3D-printing.

Kodeklubben i Sørumsand ønsker å skape en god digital møteplass for barn, unge og voksne i Sørum, og i 2018 etablerte Kodeklubben i en e-spill gruppe. Å kalle gruppen e-spill var et bevisst valg for å gjøre et poeng av at fokuset skal være på det sosiale og personlig mestring fremfor konkurranse. I denne gruppen skal alle kunne være med og føle seg godt mottatt både digitalt, virtuelt og i virkeligheten.

På E-spill gruppens første LAN party var det med både jenter og gutter, ungdom og barn(de under 12 i følge med voksen).Deltakerne hadde med sine egne spill på enten PlayStation eller PC. Mange spilte sammen i den virtuelle verdenen, og alle delte raust erfaringer, råd og triks med hverandre. For å gi arrangementet et ekstra løft ble det i tillegg spilt Mario Kart på storskjerm, man kunne prøve VR(virtual reality) og 3D-printere var i drift hele natten. Innimellom ble det litt frisk luft, mat og noe søvn. Mange var på sitt første LAN, og det var godt å se at de mer erfarne var gode rollemodeller.

Et viktig aspekt er å lære barn og unge hvordan man ivaretar seg selv og andre under et LAN-party. Slike treff kan vare fra noen timer til flere dager. Det er derfor viktig å ta pauser, sove og spise slik at kroppen tåler påkjenningen. Det er også viktig åforstå de sosiale spillereglene på slike treff. Kodeklubben Sørumsand utarbeidetregler og anbefalinger for deltakerne og deres foreldre slik at de kunne forberede segi  forkant.

Påske LAN er det første offisielle treffet gruppen gjennomfører. Det var du  ket for mye prøving og feiling når cirka 10 ildsjeler skulle planlegge et forsvarlig arrangement og løse de tekniske utfordringene når 50 spillmaskiner skal kobles til strøm og internett. Stabilitet og forutsigbarhet er avgjørende . Med 44 deltakere samt en del foreldre, ble arrangementet en sukssess. E-spill gruppa planlegger derfor nye LAN-party i 2018 og 2019, da med enda flere deltakere. Alle digitale ildsjeler er velkomne for å lage nye arrangement.

 

Dette innlegget ble publisert i LAN-party. Bokmerk permalenken.